Ruilen en retourneren

Niet tevreden met je ontvangen item(s)? Jammer!

Stap 1: Retourneer je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst.
Stap 2: Het is enkel toegestaan een artikel te gebruiken voor zover dat nodig is om het te beoordelen (passen). Gebruiken en dragen mag niet. Als een artikel gedragen of beschadigd is, kunnen wij kosten in rekening brengen. Wij vragen je de prijskaartjes en artikelkaartjes aan de artikelen te laten zitten, anders kunnen wij je producten niet terugnemen.
Stap 3: Zorg dat het pakket, indien redelijkerwijs, goed verpakt is. D.w.z. in een zo oorspronkelijk mogelijke staat en onbeschadigd.
Stap 4: Breng de retourzending naar een vervoerder (zoals PostNL of DHL) en bewaar het verzendbewijs goed. De kosten om te retourneren krijg je niet terug en dien je zelf te betalen. Terugbrengen of ruilen in de winkel is uiteraard gratis.

Zijn er kosten verbonden aan een retourzending?

Retourzendingen dien je zelf te regelen en deze kosten dien je zelf te betalen. Lever het pakket goed ingepakt in bij een verzender en bewaar je verzendbewijs goed!

Wij betalen het aankoopbedrag van de geretourneerde product(en) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen, terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat je aangetoond heeft deze te hebben opgestuurd. Dit is alleen van toepassing op online aankopen.

Adres retourneren:
Davelaar Sport
Passage 52
3901 AZ Veenendaal

Let op: Bewaar je verzendbewijs altijd tot je retour geheel verwerkt is!

Gratis retourneren in de winkel
Je kunt jouw bestelling ook kosteloos retourneren of gemakkelijk ruilen bij ons in de winkel.

Uitzonderingen

Heb je een bedrukt product besteld, zoals een trainingspak of tas met je naam of logo, dan kan je deze niet retourneren.

Zijn er kosten verbonden aan retourneren vanuit het buitenland?

Ook deze kosten van de retourzending zijn voor eigen rekening. Eventueel gemaakte kosten voor de heenzending storten wij terug op je rekening. Bewaar altijd goed het verzendbewijs met Track & Trace-code!

Wanneer ontvang ik de terugbetaling van mijn retourzending?

Het duurt vaak 3 á 5 werkdagen voordat wij een retour ontvangen. Wanneer wij het pakket ontvangen zal dit verwerkt worden en ontvang je een bevestiging van ontvangst per email.

De terugbetaaltermijn is altijd zo snel mogelijk, maar maximaal binnen 14 dagen nadat je de herroepingsmededeling hebt ontvangen. Heb je gekozen voor achteraf betalen? Dan wordt de factuur gecrediteerd.

Hoe kan ik een artikel omruilen?

Het is helaas niet mogelijk om een artikel te ruilen. Je kunt je artikel retourneren en een nieuwe bestelling plaatsen op davelaarsport.nl.

Wat is mijn herroepingsrecht?

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen, zonder opgave van redenen, de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen.

Om de herroepingstermijn na te leven, volstaat het om de mededeling betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden vóórdat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping
Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering), onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen er voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen in goede en nieuwe staat hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen zijn voor eigen rekening.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op via info@davelaarsport.nl of bel ons op 0318 – 47 90 50.